Τετάρτη, 05/08/2020
Αθήνα
-32° C

Παρουσίαση της Ε-5 από το dpreview.com


E-5

Μετά από αρκετό καιρό από το λανσάρισμά της, το γνωστό φωτογραφικό site dpreview εξέδωσε σήμερα μία ολοκληρωμένη παρουσίαση για την Ε-5. Τα σχόλια είναι κυρίως θετικά, παρόλα αυτά γίνεται κριτική στην Olympus για την υψηλή κατά το site τιμή της, εξ'αιτίας της οποίας συγκρίνεται με μηχανές όπως η 5D Mark II της Canon ή την D7000 της Nikon. Παράλληλα, στα αρνητικά συνυπολογίζεται και το τέλος ανάπτυξης του συστήματος των 4/3.

O συντάκτης της παρουσίασης μένει εντυπωσιασμένος από τις λεπτομέρειες που μπορεί να καταγράψει η μηχανή σε συνθήκες καλού φωτισμού και χαμηλών ρυθμίσεων ISO και συγκεκριμένα αναφέρει:

"Σε ικανοποιητικό φωτισμό και στις χαμηλοτερες τιμές ISO, οι φωτογραφίες είναι καθαρές με σχεδόν καθόλου θόρυβο και εξαιρετικά λεπτομερείς. Η ανάλυση του αισθητήρα της Ε-5 σε ιδανικές συνθήκες είναι μεγαλύτερη από ότι θα περιμέναμε από μία μηχανή με τον συγκεκριμένο αριθμό ΜP και όταν προβάλλονται στο 100% της διάστασής τους, η ποιότητα κάποιων από τα δείγματά μας είναι απλά εντυπωσιακή".

Το τελικό σκορ της Ε-5 είναι 75%, ένα καλό σκορ λαμβάνοντας υπ' όψιν πως τα αποτελέσματα βασίζονται αποκλειστικά στους απόλυτους αριθμούς που προκύπτουν από τα εκάστοτε τεστ. Στα θετικά πάντως συγκαταλέγεται το γεγονός πως ο συντάκτης δεν αρνείται το γεγονός ότι η Ε-5 έχει ίσως την καλύτερη μηχανή jpeg, το επίπεδο της λεπτομέρειας που μπορεί να καταγράψει και τον παντός καιρού χαρακτήρα της. Όπως αναμενόταν στα αρνητικά αναφέρεται η χαμηλότερη επίδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και υψηλού ΙSO καθώς και το δυναμικό εύρος, συγκρινόμενη πάντα με μηχανές που έχουν πολύ μεγαλύτερους αισθητήρες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε ολόκληρη την παρουσίαση και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα κάνοντας κλικ εδώ.