Τετάρτη, 05/08/2020
Αθήνα
-32° C

Παντός καιρού αλλά προκαλεί θύελλες...


Αναμένοντας την επίσημη παρουσίαση του dpreview.com, οι πρώτες κριτικές και δοκιμές της Ε-5 από διάφορα εργαστήρια έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των Canikons. Η αρχή έγινε όταν πριν από μερικές ημέρες το εγκυρότατο Γερμανικό εργαστήριο φωτογραφίας colorfoto.de εξέδωσε αποτελέσματα μετρήσεων που έφερναν την Ε-5 να έχει καλύτερες επιδόσεις από αυτές των D7000 και 60D των Nikon και Canon αντίστοιχα. Οι αντιδράσεις των χρηστών Canon και Nikon ήταν μαζικές, μέσα στον πανικό τους άρχισαν μέχρι και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των μετρήσεων του εν λόγω εργαστηρίου, το οποίο σημειωτέον χρησιμοποιείται από επίσημους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης.

Οι χρήστες Canikons θα πρέπει να συμφιλιωθούν με το γεγονός πως η Ε-5 είναι μία εξαιρετική μηχανή, πράγμα που αποδεικνύεται πλέον και στην πράξη από τη στιγμή που τα θετικά σχόλια και κριτικές έρχονται από παντού. Η πιο πρόσφατη θετική κριτική έρχεται από το φωτογραφικό site neocamera.com σύμφωνα με το οποίο:

"Η Olympus Ε-5 αποδεικνύεται πως είναι μια εξαιρετική dSLR. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εξελιγμένου προϊόντος και προσφέρει μία γκάμα χαρακτηριστικών κατάλληλων για κάθε είδους φωτογραφία. Αντίστοιχες λειτουργίες παρέχονται από λίγες μηχανές του ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προσφέρει και κάποιες μοναδικές."

Η παρουσίαση κλείνει με την πρόταση:

"Συνολικά η Ε-5 ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και χωρίς να υστερεί πολύ σε κάποιον τομέα και λαμβάνοντας όμορφες φωτογραφίες με σταθερή απόδοση".

Ο συντάκτης αναφέρει ως μοναδικό αρνητικό σημείο (όχι της μηχανής αλλά του συστήματος) τις λιγότερες επιλογές σε γκάμα φακών.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική στα Αγγλικά στη διεύθυνση: http://www.neocamera.com/review.php?id=239&review=detailed&seq=3