Τετάρτη, 05/08/2020
Αθήνα
-32° C

Πρώτη επαφή με την Ε-5


Δεν πρόλαβε να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Photokina 2010 και η Olympus E-5 έγινε previewed από διάφορα επίσημα φωτογραφικά sites αλλά και ιδιώτες φωτογράφους(!)... Τόσο μεγάλη ήταν η αναμονή για το νέο μοντέλο που το διαδίκτυο έχει γεμίσει από sites με φωτογραφίες τραβηγμένες από pre-production μοντέλα Ε-5. Εμείς απλά μαζέψαμε κάποια από τα πιο αξιόλογα previews και σας τα παραθέτουμε:

  • H πρώτη παρουσίαση της Ε-5 στο letsgodigital.org: Ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ε-5 από την Olympus, το γνωστό site δημοσίευσε μία πρώτη παρουσίασή της. Θα βρείτε επίσης σύνδεσμο προς κάποια samples τραβηγμένα από ένα pre-production μοντέλο.
  • Ε-5 preview στο dpreview.com: Το πασίγνωστο site ήταν από τα πρώτα που δημοσίευσαν preview την ημέρα της ανακοίνωσης της Ε-5. Μπορείτε επίσης να δείτε κάποια samples τραβηγμένα με την Ε-5 κάνοντας κλικ εδώ. Για να αποφύγετε την απογοήτευση βλέποντας την ποιότητα των φωτογραφιών σε υψηλή τιμή ISO, λάβετε υπ' όψιν σας πως αυτά είναι τραβηγμένα με το φίλτρο απομόνωσης θορύβου πλήρως απενεργοποιημένο.
  • Μία διαφορετική πρώτη παρουσίαση της Ε-5 στο site του Robin Wong: O φίλος από τη Μαλαισία είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και του παραχωρήθηκε μία pre-production E-5 για λίγες ημέρες. Κάνοντας το χρέος του, τράβηξε αμέτρητες φωτογραφίες σε διάφορα σημεία της Κουάλα Λουμπούρ και στην επαρχία, τις οποίες και μας παραθέτει μαζί με σχόλια για τη μηχανή από την οπτική γωνία του χρήστη. Κατά την προσωπική μου άποψη, η καλύτερη παρουσίαση από τις τρεις.