Τετάρτη, 05/08/2020
Αθήνα
-32° C

Τέλος οι entry-level dSLR από την Olympus;


E-620

«Δεν είναι στα σχέδιά μας η αντικατάσταση της Ε-620 ή άλλων πρόσφατων SLR. Η εισαγωγική κατηγορία μπορεί να αντικατασταθεί εντελώς από το σύστημα Pen, από άποψη απόδοσης».

Τάδε έφη Toshiyuki Terada, ο οποίος είναι ο Product Manager του Τμήματος Σχεδιασμού (Planning Dept) της Olympus στην ερώτηση που του έγινε από το fotopolis σχετικά με το αν θα υπάρξει αντικατάσταση των SLR που ανήκουν σε μικρότερες κατηγορίες από την Ε-5.

Η παραπάνω δήλωση δε νομίζω να ξένισε κανέναν, είναι προφανές πως η Olympus έχει ρίξει το βάρος στα MFT, του οποίου η εξέλιξη πιστεύει πως αποτελεί το μέλλον της φωτογραφίας. Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ο κ. Terada αποκαλύπτει πως ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι να εμπλουτίσουν τη σειρά Pen με μηχανές για επαγγελματίες και προχωρημένους ερασιτέχνες. Κάτι τέτοιο βέβαια με την παρούσα τεχνολογία δεν φαντάζει εφικτό στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον των 4/3 αναφέρει πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι SLR της Olympus θα αντικατασταθούν πλήρως από μηχανές χωρίς καθρέπτη αλλά δεσμεύεται πως μέχρι τότε οι υπάρχοντες χρήστες θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μιας και αποτελούν το θεμέλιο της Olympus.

Νομίζω πως πάνω κάτω δε μας είπε κάτι καινουριο ο κ. Terada. Αυτό που σίγουρα δεν ξεκαθάρισε είναι το αν στο πλαίσιο της "υποστήριξης" θα υπάρξουν και κάποιοι νέοι φακοί, ή θα πορευτούμε με τους υπάρχοντες. Επίσης, ένα ερώτημα που τίθεται είναι το αν η Ε-30 ανήκει σε αυτές που θα αντικατασταθούν με νέα SLR ή όχι. Για την Ε-620 ήσασταν απόλυτα σαφής κ. Terada, αλλά η Ε-30;;;